Sposób przygotowania

Do blendera wrzucamy pomidory z puszki, ząbek czosnku, natkę pietruszki oraz przyprawy t.j. sól, pieprz, bazylia i oregano, wszystko to rozdrabniamy na sos.

Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na patelni, po chwili dodajemy do niej pokrojone pieczarki oraz sól, pieprz i odrobinę bazylii do smaku i smażymy do czasu wyparowania wody.
Na osobnej patelni przysmażamy pokrojoną kiełbasę i dodajemy ją do naszych pieczarek.
Paprykę należy sparzyć aby usunąć z niej skórkę i pokroić w paski, bakłażana kroimy w kostkę.
Pokrojonego bakłażana dusimy na patelni i gdy będzie już miękki dodajemy go do pozostałych składników razem z papryką i odcedzoną czerwoną fasolą. Wszystko razem mieszamy i dodajemy sos.
Gotujemy jeszcze przez kilka minut i w razie potrzeby doprawiamy. Podajemy z pieczywem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    natii3624

    mmm... pycha! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    uwielbiam takie dania
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    super danie w pięknym kolorze
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    pyszne
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    też tak lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smaczne danie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobre jedzonko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeta72

    lubię takie jedzonko :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    malina

    danie rewelacyjne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !