Sposób przygotowania

Do miski wsypać wszystkie suche składniki i dokładnie je wymieszać.
Banany utrzeć na najgrubszych oczkach tarki warzywnej.
Mokre składniki zmiksować robotem, aby masło orzechowe szybciej połączyło się z pozostałymi składnikami.
Do miski z mąką wlać zmiksowaną masę i dokładnie wyrobić - najlepiej robotem.
Odstawić na kilka minut.
W tym czasie rozgrzać olej.
Za pomocą dwóch łyżek formować średniej wielkości ''kluski'' wprost nad rozgrzanym olejem.
Smażyć na rumiano.
Wyciągać łyżką cedzakową i osączyć na papierowych ręcznikach.
Posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    musze spróbować
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Polecam - są pyszne :)
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !