Sposób przygotowania

180 g miękkiej margaryny

200 g cukru kryształ

5 jajek

300 g mąki tortowej

1 garść orzechów laskowych

2 łyżeczki proszku do pieczenia

szczypta soli

margaryna i mąka do formy


Żółtka oddzielamy od białek.
Białka ubijamy na sztywno z szczyptą soli , pod koniec dodajemy połowę cukru z przepisu.
Margarynę ucieramy z resztą cukru.
Dodajemy po kolei po jednym żółtku.
Dokładnie miksujemy dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Następnie dodajemy pomału ubite białka. Miksujemy na najniżsżych obrotach.
Ciasto przelewamydo foremek muffinek . Na wierzchu układamy orzechy laskowe i rodzynki
Pieczemy w 170 stopniach C przez 30 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    super,latwe i smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    jakie fajne :-)
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ładna dekoracja świąteczna i smaczna.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    ładnie wyrosły:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    fajnie że można je dość szybko zrobić
  • 0
    original
    Opublikowano

    sara1

    ładnie wyglądaja
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    babeczki jak marzenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !