Sposób przygotowania

Cytryny obrać. Limonki dobrze wyszorować i wyparzyć. Cytryny i limonki zmiksować blenderem na papkę, zalać spirytusem. Pół litra wody osłodzić kilogramem cukru i dolać do owoców.Odstawić na kilka dni do "przegryzienia". Przecedzić przez gazę i dolać ok. 1,5 litra wody (w zależności czy ma być mocne czy słabsze)

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    pychotka :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    orzeźwiające :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    AGNIESZKA103

    pyszne w sam raz na swiateczne spotkania
  • 3
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pyszniutkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    cos a'la cytrynówka
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    chętnie wypróbuję :) oryginalne Limoncello di Capri jest wprost przepyszne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    oryginalna nazwa :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Super sprawa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !