Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z wędzonego tofu i awokado

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

awokado 1 szt
słonecznik prażony 3 łyżki
czosnek 1 ząbek
cebula 1 mała
olej rzepakowy 4 łyżki
tofu 1 (wędzone)

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wędzonego tofu i awokado

Awokado myjemy i obieramy. Wycinamy pestkę i kroimy na 4. Wrzucamy do miski. Cebulkę siekamy bardzo drobno (może być podsmażona). Słonecznik uprażony dodajemy do awokado i cebuli. Czosnek drobno siekamy. Polewamy olejem. Dodajemy kilka kropel soku z cytryny. Tofu kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do reszty składników. Miksujemy blenderem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Blenderem miksujemy wszystko na jednolitą masę. Nie trzeba dokładnie, wtedy widać kawałki awokado.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 03.04.2012 09:17
fajne :)
anja3107 31.03.2012 13:19
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak