Sposób przygotowania

Drożdże rozmieszać w połowie szklanki mleka z łyżką cukry i dwiema łyżkami mąki. Odstawić w ciepłe miejsce. Gdy zaczną rosnąć dodać do mąki. Dodać też jajka, ciepłe mleko i cukier ze szczyptą soli, zarobić ciasto, ciasto wyrabiać tak długo aż pojawią się pęcherzyki. Odstawić do wyrośnięcia. Na stolnicę posypać trochę mąki i wyłożyć wyrośnięte ciasto. Rozwałkować wycinać szklanką kółka. Środki wycinać kieliszkiem. W rondlu rozgrzać olej i na gorący wrzucać krążki. Smażyć krótko do zrumienienia. Resztki ciasta zagniatać i wycinać krążki aż do wyczerpania ciasta.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne krążki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !