Sposób przygotowania

Kaszę gotujemy z dodatkiem kostki bulionowej warzywnej .Po ugotowaniu odcedzamy ,studzimy . Zimną kasze dajemy do miski .dodajemy odcedzone oliwki całe lub połówki . Szynkę wędzoną kroimy w paseczki i dodajemy do kaszy .Paprykę marynowaną kroimy w paseczki . Pora kroimy w plasterki solimy i dusimy ręką odstawiamy na chwile ,żeby zmiękł .Wszystkie składniki łączymy .doprawiamy solą pieprzem i dodajemy oliwę .Mieszamy .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    elaa

    fajna
  • 0
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    Skorzystam z przepisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    niezla salatka. Dobra na zimno i na cieplo
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !