Sposób przygotowania

ciąg dalszy składników na pulpety:

do smaku sól morska -MŁYNEK
do smaku pieprz czarny -MŁYNEK
dodatkowo:
2 ugotowane jajka na twardo

Mięso mielone wyrobić z jajkiem ,bułką tartą ,solą i grubo zmielonym pieprzem do smaku.Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę.Wywar doprowadzić do wrzenia ,dodać obraną i przekrojoną cebulę ,czosnek , ziemniaki ,startą marchewkę, korzeń pietruszki i seler. Na koniec włożyć ,liść laurowy ,ziele angielskie, doprawić Kucharkiem i dodać uformowane z mięsa małe pulpeciki. Gotować pod przykryciem przez ok. pół godziny,potem pulpety wyjąć z liściem, zielem angielskim . Warzywa z wywarem,startym burakiem, chrzanem śmietankowym i śmietanką zmiksować .Zupę doprowadzić do wrzenia i doprawić do smaku sokiem z cytryny , solą i świeżo zmielonym pieprzem. Do każdej porcji zupy włożyć kilka pulpetów i połówkę jajka.

Komentarze

  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    pewnie smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ale ma ładny kolor :)
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pieknie wyglada
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    wspaniale się prezentuje, z chęcią bym skosztowała
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczna zupka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    uwielbiam
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Pięknie się prezentuje.
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    jakie gwiazdeczki na tej zupie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !