Sposób przygotowania

Ogórki umyć,osuszyć i pokroić wzdłuż na ćwiartki.Cebule obrać i pokroić w piórka.Z podanych składników zalewy wymieszać wszystko w garnku,gotować razem kilka minut i wystudzić. Ogórki układać w słoiczkach pionowo,bardzo ściśle.Pomiędzy nie i na wierzch wkładać cebulkę.Zalać zimną zalewą. Na dno dużego garnka rozłożyć ściereczkę (aby słoiki nie popękały podczas gotowania),ustawić słoiczki,napełnić garnek wodą do 4/5 wysokości słoików i zagotować.Od momentu zagotowania pasteryzować jeszcze 5 minut. Ogórki są pikantne,ale przepyszne. Otrzymujemy 14 słoików po ok.0,5l

Spróbuj również

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo dobry przepis na ogórki, polecam!
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Ja też, te ogórki są super.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !