Sposób przygotowania

Budyń skaldniki:
1 budyń waniliowy
mleko 1/2 litra
cukier 2 łyzeczki
masło 1 łyżeczka

Budyń przygotowuwujemy zgodnie zpzrepisem na opakowaniu.

Ciasto ba babeczki: MAsło wrzucamy do garnuszka, rozpuszczamy je na ogniu. Do rozpuszczonego masła dodajemy jajkoa, proszek do pieczenia, kakao, cukier, mleko 2 szklanki i mąkę- czyli pozostałe skladniki opróćzbudyniu wymienionego w skladnikach do przepisu. Wszystko ze soba miksujemy.


Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni. Musimy miec naszykowane papilotki papierowe, silikonowe itp. Jakie kto ma;) Nastepnie wypełniamy je masą tak 1/2 makxymalnie. Wykaldamy łyżeczkę budyniu i nastepnie polewamy masa babeczkowa by budyń został przykryty .
Pieczemy przez okres około 20 minut tak średnio. Smacznego

Komentarze

  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    jejku muszą być znakomite!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !