Sposób przygotowania

Jajka ubić na puszystą masę, w trakcie ubijania dodawać stopniowo cukier. Do ubitej masy dodać olej (cały czas miksując na małych obrotach). Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem i dodawać do ubitych jajek. Mąkę z ubitymi jajkami należy mieszać delikatnie za pomocą rózgi. Marchewkę umyć, zetrzeć na małych oczkach, orzechy pokroić na mniejsze kawałki i zalać wrzątkiem na około minutę. Rodzynki również sparzyć wrzątkiem. Do ciasta dodać marchewkę, orzechy oraz rodzynki i delikatnie wymieszać. Ciasto przelać na wysmarowaną tłuszczem tortownicę Ø26 i piec około 50 minut w 180 st. C.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !