Sposób przygotowania

Do mąki wkruszyć drożdże i wlać letnie mleko. Wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Następnie dodać jajka i cukier. Wyrobić jednolite ciasto. Dodać stopione masło i znów pozostawić do wyrośnięcia. Jabłka wymieszać z cynamonem i cukrem może być waniliowy. Wyrośnięte ciasto delikatnie rozwałkować i posypać jabłkami. Placek zwinąć. Powstałą roladę pokroić na kawałki. Piec ok. 50 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    mniam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    O na drożdżach, czas wypróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    lubię ciasta z jablkami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !