Sposób przygotowania

Z reguły każdy robi surówki z tych warzyw jakie są akurat w lodówce, więc celowo w składnikach jest włoszczyzna. Ja zrobiłam z tartej marchewki i korzenia pietruszki. Dowolne warzywa zetrzeć na tarce. Do surówki wkroić zieleninę, wycisnąć sok z połowy cytryny, rozpuścić w nim miód i dodać starty świeży imbir w ilości około 1-2 cm sześcienne i oliwę, a następnie wymieszać z całością. Doprawić solą, posypać słonecznikiem i skropić octem winnym - opcjonalnie.



Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    witaminki
  • 1
    original
    Opublikowano

    senninha

    tak wiosennie się zrobiło mimo tego deszczu i zimna za oknem :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    elaa

    ale fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    daria2911

    smakowite :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczna i zdrowa
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale pyszności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    ciekawa.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    zawsze uzywam startego imbiru kupnego w torebkach teraz muszę się jednak przezucić na cały
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajna surówka
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    samo zdrowie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Smaczna i zdrowa
  • 2
    original
    Opublikowano

    Zosia1

    surówka pachnąca wiosną i zdrowiem
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Takiej jeszcze nie jadłam, muszę wypróbować :-)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    oryginalna, ale ładnie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka-87-25

    suróweczki pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszna surówka
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajna i zdrowa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !