Sposób przygotowania

Jajka oddzielić biułka od żółtek. Białka ubijamy lub miksujemy mikserem na sztywną pianę, dodajemy stopniowo cukier, i żółtka, nadal ubijamy, dodajemy olej,proszek do pieczenia mieszamy z mąkę tortową i mąkę krupczatkę, i kurkuma, dodajemy do białek, mieszamy, Tortownicę wykładamy papierem , nacieramy olejem. Przygotowane ciasto rozlewamy do 3 tortownic, do jednej części, dodajemy zmielone orzechy, i przesiane kakao, Pieczemy biszkopty w tem, 160sC, przez ok 20 min. Upieczine biszkopty odstawiamy do wystudzenia, po ostygnięciu namaczamy je przygotowaną herbatą. Krem ajerkoniakowy, wsypujemy do miski dodajemy schłodzone mleko, oraz masło miksujemy. Na biszkopt nakładamy przygotowany krem, przykładamy drugim biszkoptem, znowu nakładamy krem, przykładamy następnym biszkoptem.Boki torta dobrze nasmarować masą, obsypać boki zmielonymi orzechami.Totra dekorować dowolnie.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    piękny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    jaki kolorowy. Własno-recznie zrobiony krem byłby pewnie lepszy:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Ja też zaczynałam od gotowego kremu. A dekoracja pierwsza klasa:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    magduś83

    zgadzam sie z innymi pięknie udekorowany
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    śliczny ,mniam !
  • 3
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Wygląda super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo dobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo smacznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !