Sposób przygotowania

CIASTO : Wodę z margaryną zagotować wsypać mąkę i dobrze wymieszać aby nie powstały grudki . Wyjdzie gęste ciasto , które przekładamy do miski do gorącego ciasta wbijamy po 1 jajku i bardzo szybko miksujemy .Gotowe ciasto wyciskamy na blaszkę w odstępach pieczemy w piekarniku 30 minut w temp.230 C . Krem : z 2 litrów mleka odlewamy 1/2 szklanki , dodajemy 2 kopiate łyżki mąki ziemniaczanej i 2 łyżki maki zwykłej , wlać do gorącego mleka dodać 2i 1/2 szklanki cukru i cukier waniliowy zagotować . Ostudzić dodać 1/2 kostki masła i 1/2 kostki margaryny Rozmiksować . Pod koniec dodać olejek śmietankowy . Gdy ptysie ostygną wypełniamy je masą i posypujemy cukrem pudrem .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika78

    uwielbiam ptysie!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    muszą być pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Doskonałe.
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Śliczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    poproszę jednego ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    lubimy takie !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malgorzata549

    uwielbiam ptysie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !