Sposób przygotowania

Margarynę posiekać z cukrem dodać do tego przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, oraz jajka i śmietanę. Najlepiej na stolnicy zagnieść ciasto, owinąć w folię i schłodzić najlepiej przez całą noc. Następnie cienko rozwałkować i wyciąć ciastka, ułożyć je na natłuszczonej blaszce w niewielkich odstępach. Piec około 15 min w gorącym piekarniku, ja piekłam do momentu zrumienienia. Lukier: Białko jajka ubijać do białości razem z cukrem. Cukier dodajemy porcjami i nie musimy dodać całego cukru, ale musimy kontrolować jego gęstość, lukier ma być gęsty, ale jeszcze płynny. Gotowy lukier dzielimy na porcje, dowolnie barwimy barwnikami spożywczymi i dekorujemy ciastka.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Wyglądają pięknie!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    piekne
  • 0
    original
    Opublikowano

    daria2911

    muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetne, idealne do koszyczka
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    ale śliczne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !