Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku z łyżeczką cukru.
Wymieszać wszystkie suche składniki i osobno wszystkie mokre.
Do suchych składników wlać cały płyn (z roztrzepanymi jajkami) i dokładnie wymieszać łyżką.
Ciasto jest dość rzadkie i takie powinno być.
Pozostawić ciasto do podrośnięcia, w ciepłym miejscu, nakryte ściereczką.
Przełożyć do dużej tortownicy natłuszczonej i wysypanej mąką - wierzch ciasta posypać cukrem.
Piec w temp.170*C przez ok.45 minut.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do przejrzenia moich pomysłów i przepisów na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    przepis bardzo ciekawy :) na pewno spróbuję do uwielbiam ciasto drożdżowe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciasto drożdżowe ,ale zupełnie inne od tego jak ja piekę,muszę koniecznie wypróbować ten przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !