Sposób przygotowania

1. W garnku na malutkim ogniu wytapiamy boczek, następnie podsmażamy pokrojoną kiełbasę i posiekany czosnek. Gdy kiełbasa będzie rumiana dodajemy drobno poszatkowaną kapustę, listki laurowe, ziele angielskie, cukier, kminek i czarnuszkę i całość podlewamy 1,5 litra wrzącej wody. Gotujemy 10 minut.
2. Do garnka dokładamy pomidory, ziemniaki pokrojone w kostkę, sos Worcetershire, solimy do smaku i gotujemy dalsze 20 minut. Pod koniec gotowania dodajemy posiekany koperek.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobre polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    kapuśniak ze słodkiej kapusty smakuje zupełnie inaczej niż taki robiony tradycyjnie, osobiście bardzo mi smakuje
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    aż zrobiłam się głodna - pyszota:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    tomosatomos

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    magmonika1995

    superr
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pyszne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    lubię taki kapuśniak
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    jak dawno nie jadłam kapuśniaku! ;) a ten wręcz przemawia ze zdjęcia ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    uwielbiam kapuśniak
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Bardzo chętnie wypróbuję. Od zawsze wyjadałam kapustę, która została w garnku z gołąbków w sosie pomidorowym, a jakoś nie pomyślałam, by zrobić zupę z takie kapusty :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawlito

    apetycznie wygląda aż zgłodniałem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !