Sposób przygotowania

Udka kurczaka gotujemy w garnku z wodą z dodatkiem kucharka .Gotujemy do miękkości ,następnie obieramy mięso od kości .Bulion zostawiamy .Pieczarki kroimy w plasterki ,cebule siekamy ,por kroimy w plasterki wszystko podsmażamy na oleju ok 1 łyżce. Gdy pieczarki będą podsmażone dodajemy poskubane mięso i smażymy .Doprawiamy papryką słodką ,pieprzem .Podlewamy 1/2 szklanki bulionu ,dusimy .dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę i korniszony posiekane.Dolewamy bulionu . Dodajemy soser ok 3 łyżki .Mieszamy gotujemy . Zaciągamy śmietaną wymieszaną z mąką .Doprawiamy sola ,pieprzem do smaku .

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    polecam z kaszą
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    smacznie się prezentuje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    Super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    smakowity

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !