Sposób przygotowania

Połowę pangi włożyć do wrzącego wywaru warzywnego i ugotować do miękkości.
Resztę ryby przyprawić, pokroić w mniejsze kawałki i usmażyć na suchej patelni teflonowej.
Żelatynę zalać kilkoma łyżkami zimnej wody i pozostawić do spęcznienia.
Wywar odcedzić, rozpuścić w nim żelatynę i doprawić dość mocno pieprzem, czosnkiem, solą, cebulą w proszku.
Rybę usmażoną i ostudzoną ułożyć w salaterce, dodać pokrojone warzywa z wywaru i zalać ostudzonym bulionem.
Odstawić w chłodne miejsce do stężenia.

Rybę z wywaru wykorzystać do innych celów.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    ciekawie
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami oraz przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 0
    21897_431167996939198_1031300874_n
    Opublikowano

    jolanta53

    Coś innego...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !