Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Ziarna soczewicy wypłukać i zalać gorącym bulionem warzywnym . Gotować aż ziarenka rozpadną się .Po ugotowaniu i przestudzeniu lekko zmiksować.Pokrojoną cebulę,zmiażdżony czosnek oraz marchewkę i seler starte na grubej tarce podsmażyć na oliwie/dusić do miękkości/. Pod koniec smażenia dodać masło, ziołowe przyprawy/ilość i rodzaj można dowolnie zmienić/. Masę warzywną połączyć z soczewicą, dokładnie wymieszać . Wbić surowe jajka, dodać ser ,zieloną pietruszkę i wymieszać/doprawić do smaku/.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    swietny
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    o, super alternatywa dla mięsnych pasztetów. Krokant orzechowy można zastąpić zwykłymi, posiekanymi orzechami?
  • 0
    original
    Opublikowano

    cris04

    Oczywiście,że mogą to być pokrojone orzechy...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !