Sposób przygotowania

Z bułek odcinamy czubki i minimalnie wydrążamy środek ( nie do samego dna). Cukinię i papryki ucieramy na tarce o dużych oczkach i przesypujemy na patelnię Actifry. Polewamy 1 miarką oliwy i smażymy 5 minut . Mieszamy co jakiś czas, aby warzywa równomiernie się usmażyły. Wyjmujemy warzywa i układamy cienką warstwą do bułek. Do każdej bułki wbijamy jajko, a nadmiar białka odlewamy do osobnego naczynia. Posypujemy jeszcze warzywami i doprawiamy solą i pieprzem młotkowanym. Bułki spryskujemy oliwą i układamy w patelni Actifry. Nastawiamy na 5 minut pilnując, aby bułki nie wywróciły się, bo wyleje się nam jajko. Zaraz po usmażeniu dekorujemy szczypiorkiem i podajemy na ciepło. Bułka jest przyjemnie chrupiąca a jajko w środku bułki stanowi pyszny, lekko lejący sos. Polecam :) Całkowity czas smażenia : 10 minut

Komentarze

  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    bardzo ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    bardzo ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !