Sposób przygotowania

Filet myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, przyprawiamy i mieszamy z łyżką oleju i sezamem, odstawiamy do lodówki na około godzinę. W garnku na rozgrzanym tłuszczu prażymy słonecznik. Mięso dodajemy do słonecznika i przesmażamy. Następnie zalewamy wodą i dusimy około 15 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojony w talarki banan i mleczko kokosowe i wszystko razem jeszcze chwilę dusimy. Przyprawiamy do smaku. Potrawę podajemy z ryżem lub makaronem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    UWIELBIAM !!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    M. Monroe

    kurczak z Karaibow ;] pyszna kombinacja !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !