Sposób przygotowania

1. W garnku z grubym dnem rozgrzewamy smalec. Dodajemy drobno posiekaną cebulę i smażymy na dużym ogniu przez 4 minuty cały czas mieszając. Zmniejszamy ogień i wolniutko smażymy cebulę przez ok. 20 minut aż stanie się złotobrązowa. Często mieszamy i pilnujemy aby się nie przypaliła.
2. Mięso oczyszczamy z błon i kroimy w 3 cm kostkę. W garnku z cebulą zwiększamy ogień i dodajemy mięso. Podsmażamy przez kilka minut aż mięso się zrumieni.
3. Do mięsa dodajemy przecier pomidorowy i całość podsmażamy przez 2 minuty. Następnie dodajemy paprykę i smażymy kolejną minutę intensywnie mieszając. Całość zalewamy gorącym wywarem. Powinno go być tyle by przykrywał mięso na dwa palce. Dodajemy przyprawy, zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem przez 1,5-2 godzin mieszając od czasu do czasu.
4. Mięso odcedzamy z sosu i odstawiamy w ciepła miejsce. Na patelni robimy ciemną zasmażkę i łączymy s sosem. Całość gotujemy na małym ogniu przez 20 minut często mieszając. Na koniec przecieramy sos przez sito i ponownie łączymy z mięsem.
5. Podajemy z gotowaną pszenicą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Miam, z dodatkiem własnych przypraw a nie gotowej mieszanki:) Super! To mi się podoba:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    tomosatomos

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszny gulasz
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agata B

    musi być wyśmienity:)))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata22

    czy mogę się wprosic do Ciebie na taki obiad? ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    fajny przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Rewelacyjne jest to danie!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    nieprzyzwoicie smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    peppermint91

    Wygląda super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !