Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem na krem, następnie dodawać na przemian całe jajka i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Ucierać cały czas do uzyskania gładkiego ciasta.
Prostokątną formę delikatnie natłuścić i wylać ciasto na nim ułożyć owoce i posypać płatkami.
Piec w temp do 180 st około 40 min, po upieczeniu przestudzić i posypać sporą ilością cukru pudru.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    też smaczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo lubię , tzn. smakują mi ciasta ucierane, ale do robienia takich ciast nie mam "drygu". Twoje wygląda na smaczne i bardzo puszyste.
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Anemon było bardzo puszyste i takie delikatne jak puszek nawet na drugi dzień.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !