Sposób przygotowania

Krok 1 / 5

Do mąki dodajemy łyżeczkę cukru, żółtka oraz 15 dag schłodzonej i posiekanej na mniejsze kawałki margaryny. Energicznie zagniatamy jednolite ciasto, które zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę (ja zostawiłam na całą noc). Ciastem wylepiamy formę do tarty. Nakłuwamy ciasto widelcem, przykrywamy papierem do pieczenia, posypujemy grochem lub ziarnami soi i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 15 minut. Po tym czasie ściągamy papier z grochem i pieczemy jeszcze około 20 minut. Ciasto studzimy.


Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pięknie wygląda i musi być pyszna:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Ależ smakowicie wygląda na zdjęciu. Nabrałam wielkiej ochoty na kawałeczek.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Paulina33

    pyszności, mogę kawałek ??:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Paulina, oczywiście- zapraszam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    widok zapiera dech w piersiach
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    wygląda wspaniale! na pewno jest pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !