Sposób przygotowania

Masło stapiam z czekolada. Mieszam, dodaję żółtka i delikatnie miksuję. Śmietanę kremową ubijam, dałam 36%-procentową, gdyż chciałam, aby deser był bardziej kremowy (i taki był!)
Łączę śmietanę z czekoladą, dodaje 2 łyżeczki kawy i całość mieszam.
Ubijam białka na sztywną pianę i dodaję do masy czekoladowo-kawowej. Przekładam do pucharków i schładzam w lodówce.

W musie "potopiłam" małe kawałki herbatników, które bardzo fajnie nasiąknęły deserem. Polecam!
Z tego przepisu wyszło 5 pucharków.

Komentarze

  • 1
    sv202952
    Opublikowano

    BeataJ

    hmmm kawa i czekolada w jednym!! to musi byc pyszne!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    ale pyszny deserek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !