Sposób przygotowania

Kaszankę obrać z osłonki i pokroić w mniejsze kawałki.
Na patelni stopić smalec, dodać posiekaną cebulę i dusić, aż będzie miękka.
Wsypać majeranek, wcisnąć czosnek i dodać kaszankę.
Wymieszać i ogrzewać, aż kaszanka się rozpłynie, wlać wodę i wymieszać dokładnie.
Masę doprawić pieprzem, chili, płynną przyprawą do zup.
Dusić kilka minut - napełnić gorącą masą małe słoiczki po sam brzeg, zakręcić wygotowanymi pokrywkami i postawić dnam do góry - nakryć kocem lub grubymi ręcznikami i pozostawić do zupełnego ostygnięcia.
Trzymać w chłodnym miejscu.

Jeśli słoiczki mają być dłużej przechowywane, należy je zapasteryzować - dwa dni pod rząd (w odstępie doby), po 45-60 minut.
Wówczas nie napełniamy słoiczków do pełna - pozostawiamy 2 cm wolnego miejsca.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !