Sposób przygotowania

Do rozgrzanego oleju wkładamy frytki.
Rozbijamy kotleta schabowego w taki sposób aby najbardziej był zbliżony do okręgu - przyprawiamy, panierujemy - pieczemy z obu stron na rumiano.
Pod koniec pieczenia kładziemy na wierzch schabowego żółty ser, któremu nadajemy kształt okręgu.
Gotowe frytki wyciągamy, odcedzamy z nadmiaru oleju, solimy, nadajemy kształt pajęczyny, na środek kładziemy schabowego. Na serze robimy krzyżyk z ketchupu. Ze szczypiorku robimy odnóża. Groszek przecinamy na pól i tak powstały nam oczy pająka - podajemy;)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika78

    Kreatywny pomysl na danie dla dzieci..:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    slicznie podane
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    wygląda super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Świetny pomysł na zwykłego schaba z frytkami.
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    chyba nikt mu się nie oprze :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !