Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka pokroić w paseczki posypać solą i pieprzem, czosnkiem skropić sokiem z cytryny odstawić na dwie godziny. Usmażyć na oleju pierś z kurczaka dodać pieczarki wcześniej grillowane, mieszankę warzyw na patelnie, cebulę, paprykę, marchewkę, groszek i kukurydze, natkę pietruszki. Zalać szklanką wody dodać przecier Gotować około 10 minut pod koniec dodać bulion drobiową, zioła z mieszanki, 3 trójkąty sera topionego biało czerwonego ( czerwonego ) gotować chwilę . Doprawiać solą i pieprzem.
2 jajka ugotować na twardo pokroić na plasterki. Ser biały pokroić w kostkę .
Do garnka wlać litr wody dodać dwa rosołki drobiowe wsypać ryż do wrzącego bulionu, ugotować. Wymieszać z 3 trójkątami sera biało-czerwonego (białego) dodać pół łyżki margaryny, 3 jajka, z sokiem ½ szt cytryny wymieszać.
2/3 masy ryżowej wylepić foremkę do babki jak użyłam foremkę słonecznik z silikonu. Do środka nałożyć farsz z sosem. Wierzch polać stopioną margaryną. Piec 45 minut w temperaturze 180 C.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !