Sposób przygotowania

Kapustę pekińską cienko poszatkować, wetrzeć marchewkę, wrzucić pokrojoną w plasterki rzodkiewkę,pokrojone w kostkę jajka, ser Patros pokrojony w kostkę (jeśli jest już kostka gotowa, należy przekroić na drobniejszą).
Kostkę rosołową zalać ok 1/3 szklanki wrzątku, rozpuścić, przestudzić nieco. Dodać oliwę, pieprz ziołowy, zaprawę cytrynową i całość dokładnie wymieszać.
Do pokrojonych składników dodać pokrojoną zieleninę (szczypiorek, natkę pietruszki), wymieszać, polać przyrządzonym sosem i delikatnie jeszcze wymieszać.

Smacznego.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Bardzo wiosenna, odpowiada mi.
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    tego typu sałatki sa fajna, ja lubie eksperymentowac z roznymi skladnikami
  • 1
    original
    Opublikowano

    forgielka

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    super smaczna i zdrowa
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    lekka i smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    paula99926

    musi być smaczna :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Honorata1

    zapewne smakowita :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !