Sposób przygotowania

*Jajka ucieramy z cukrem pudrem na puszysta masę
*Następnie dolewamy śmietanę i dokładnie mieszamy.
* Dodajemy truskawki
*Mufinki smarujemy masłem .
*Przekładamy do nich truskawki.
*Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp.160 stopni C do momentu delikatnego zapieczenia i całkowitego ścięcia jajek.
*Śliwki bez pestek mieszamy z syropem klonowym i śliwowicą .
*Podgrzewamy uważając aby owoce się nie skarmelizowały .
* Wyjmujemy z foremek truskawki i obkładamy ciepłym sosem śliwkowym

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    To musi być \"niebo w gębie\"
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    wow ale pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa/kalapurtka

    pyszne
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszny deser
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    przesmaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ależ pyszności!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !