Sposób przygotowania

Pierś pokroić w dużą kostkę i usmażyć na rumiano na łyżce margaryny. Usmażone mięso przełożyć na talerz i odstawić. Na patelnię dodać drugą łyżkę margaryny i zeszklić cebulkę. Do cebuli dodać pokrojone pieczarki i smażyć na dużym ogniu przez ok. 10 minut.Jak pieczarki się przyrumienią dodać mięso , podlać winem , wlać śmietanę i doprawić do smaku sokiem z cytryny , solą i pieprzem . Dusić na małym ogniu ok. 10 minut często mieszając.Na koniec w razie potrzeby jeszcze doprawić przyprawami do smaku i dodać natkę pietruszki .Danie udekorować plasterkami cytryny.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    przepysznie wygląda :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Zgadzam się z Pawłem. Aż ślinka leci:):)a dziś piątek:(
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pycha!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !