Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuszczamy w 1szklance wody. Margarynę rozetrzeć z mąką, cukrem pudrem i waniliowym (szczyptą soli) oraz żółtkami. Wyrobić jednolitą masę (na początku trochę się rozsypuje ale na pewno się sklei). Porcjami ciasta cienko wylepiać foremki na babeczki. Piec na złoty kolor).
Ostudzone babeczki posmarować lekko czekoladą-odstawić do skrzepnięcia polewy.
Bitą śmietanę przygotować wg przepisu (można ew. dodać troszkę rozpuszczonej żelatyny w mleku). Napełniać i udekorować babeczki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszniutkie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    świetne babeczki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 1
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    piękne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Piękne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    są ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    lubię takie babeczki
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    super takie babeczki
  • 2
    original
    Opublikowano

    aisza1

    smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    prześliczne Ci wyszły. poproszę o jedną :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    jakie kolorowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !