Sposób przygotowania

MASA BANANOWA: Przygotować galaretkę cytrynową. Ostawić do lekkiego stężenia. Do miski włożyć masło i żółtka. Całość dobrze utrzeć robotem. Następnie dodać cukier i wymieszać. Na koniec widelcem rozgnieść banany. Włożyć do masy. Zmieszać wszystko. Na koniec dodać lekko tężejącą galaretkę. Przelać masę do tortownicy. Odstawić na ponad godzinę do lodówki.

MASA DO ŚRODKA: Galaretkę rozpuścić we wrzątku. Odstawić do lekkiego stężenia. Biała ubić z dodatkiem szczypty cukru. Dodać galaretkę. Ubić, wlać na masę bananową. Odstawić do stwardnienia. Zrobić drugą galaretkę truskawkową. Odstawić do lekkiego stężenia.

MASA NA WIERZCH: banana pokroić w plasterki. Dać na masę środkową. Wlać na to galaretkę truskawkową. Dać do lodówki na ok. godzinę- dwie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    Wygląda apetycznie mniammmm
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    bardzo smaczny to ciasteczko
  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    oj, smaczne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Smaczne ciasto.
  • 0
    original
    Opublikowano

    berys18

    smaczne ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !