Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente, odcedzić, zahartować zimną wodą i odsączyć po chwili.
Soczewicę odcedzić z zalewy, doprawić wyciśniętym czosnkiem i połączyć z bigosem.
Dodać makaron i dokładnie wszystko wymieszać.
Naczynie żaroodporne natłuścić i posypać bułką tartą - wypełnić bigosem z makaronem, ugnieść dość mocno i posypać sporą ilością bułki tartej. Na wierzchu położyć kilka kawałeczków margaryny.
Naczynie nakryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na 30 minut.
Następnie odkryć i zrumienić.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do przejrzenia moich pomysłów i przepisów na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    zdzichu

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !