Sposób przygotowania

Do rosołu dodać opłukany groch i od zagotowania się rosołu gotować ok. 1 godzinkę.Dodać obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaki,paprykę i startą na dużych oczkach marchewkę. Cebulkę i czosnek obrać ,naciąć i włożyć do zupy . Doprawić do smaku solą , świeżo zmielonym pieprzem ,cząbrem i gotować do miękkości ziemniaków.Na koniec dodać pokrojone parówki , chwilkę podgrzewać i podawać.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    Uwielbiam grochówkę - najlepsza jest ta przygotowana w dużym kociołku. Z papryką też musi być dobra!
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ciekawe połączenie papryki z grochem. Chyba spróbuję następnym razem
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    bardzo fajny pomysł na wzbogacenie smaku grochówki
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    ja za grochówką nie przepadam, ale zapewne pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !