Sposób przygotowania

Mięso mielone posypujemy przyprawą do mięsa mielonego i mieszamy z ugotowanym ryżem. Kapustę gotujemy kilkanaście minut. Z miękkiej wycinamy duże liście. Następnie w liście zawijamy masę mięsno-ryżową. Tak przygotowane gołąbki delikatnie układamy w garnku. Zalewamy wodą z gotowania kapusty i gotujemy bez przykrycia 15-20 minut pozwalając części wody wparować. Ugotowane gołąbki ostrożnie wyjmujemy, a do wody dodajemy koncentrat i przecier pomidorowy. Mieszam. Doprowadzamy do wrzenia. Posypujemy solą i pieprzem. Ponownie wkładamy gołąbki i wszystko razem gotujemy jeszcze kilka minut pod przykryciem. Smacznego.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    robię podobne, są pyszne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    pyszne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Uwielbiam takie gołąbki.
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    gołąbki tylko z sosem pomidorowym :) baaardzo dobre :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !