Sposób przygotowania

Składniku , któe zostały wymienione w przepisie łączmy ze sobą i wyrabiamy ciasto, tak jak na pierogi. Następnie dzielimy je na części i rozwałkowywujemy je na grubośc około 1 cm. Dzielimy na prostokąty. Smażymy na patelni na tłuszczu z obydwustron. Posypujemy w cukrem pudrem. Moi dowonicy preferują mocniej spieczone:)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    lilify

    znam podobny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa/kalapurtka

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    zrobie takie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    AGNIESZKA103

    smaczne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Dobre dobre, ale ja wole na słono.
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Nie jadłam takich, ale lubię placki z dodatkiem kwaśnego mleka.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    na pewno pulchny jak na kwaśnym mleku
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Botwinka

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Róża1

    przepyszne:-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !