Sposób przygotowania

Przygotowanie: Żółtka oddzielamy od białek,każde do osobnych naczyń.Do żółtek dosypujemy cukier,cukier puder oraz mąkę ziemniaczaną z łyżeczką proszku do pieczenia.Całość miksujemy około 10 minut na białą puszystą masę. Ciasto wylewamy na blachę.Pieczemy w temp.160-170s.c około 10 minut. Po upieczeniu zawijamy dokładnie w kuchenną ściereczkę.Chłodzimy w lodówce około 30 minut.Wyjmujemy,delikatnie otwierając wyciskamy śmietanę w sprayu energicznym ruchem i znów zawijamy.Całość wiążemy dokładnie nitką.Chłodzimy w lodówce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Znakomita rolada, tylko taką robić.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !