Sposób przygotowania

Cebulę podsmażamy na oleju w dużym garnku. Gdy się zeszkli dodajemy 2 litry wody. Wrzucamy pokrojone warzywa: ziemniaki, marchewkę, seler, korzeń pietruszki. Ja dodaję czasem korzeń brokuła, co daje ciekawy posmak. Wsypałam też od razu groch łuskany i wszystko się ugotowało w tym samym czasie. Dodajemy zioła: majeranek, pieprz kolorowy, kminek suszony, lub inne zioła według uznania. Po ugotowaniu zdejmujemy z ognia i dodajemy śmietany (uprzednio zahartowanej). Zwykła prosta zupa, która tak naprawdę może być doskonałym obiadem z resztek... :) Udekorowałam kiełkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pyszna chociaż , że bez mięsa
  • 0
    original
    Opublikowano

    anulka69

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !