Sposób przygotowania

Białka ubij mikserem w czystej i suchej misce. Gdy piana zacznie robić się biała, dosypuj powoli cukier, cały czas ubijając, aż piana zrobi się sztywna. Pod koniec ubijania dodaj ocet. Na blachę połóż papier do pieczenia i wyłóż na niego łyżką kilka okrągłych bez (można użyć rękawa cukierniczego do wyciskania). Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180'C i natychmiast obniż jego temperaturę do 120'C. Piecz ok 1 godziny. Po upieczeniu, dosusz bezy w ciepłym piekarniku, przy uchylonych drzwiczkach.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    mniam mnim a
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    mmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !