Sposób przygotowania

Filet z kurczaka oczyścić i pokroić w plastry. Każdy plaster ubić tłuczkiem z każdej strony. Następnie natrzeć solą i pieprzem z każdej strony. Natkę pietruszki, szczypiorem i seler naciowy umyć i drobno posiekać. Pokrojone w kostki masło oraz posiekane zioła wrzucić do brytfanny i wstawić od piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza, do czasu az masło całkowicie się rozpuści. Nastepnie brytfanne wyjąć i umiescic w rozpuszczonym masle z ziołami przygotowane wczesniej plastry kurczaka. Posypac całośc delikatnie bułką tartą i polać wermutem. Całośc wstawić ponownie do piekarnika i piec przez ok. 15-18 minut. Podawać z ryżem oraz sałatką ze świeżych warzyw.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Pieczone ziemniaczki, sałatka i ten pieczony filet z kurczaka z ziołami na obiadek.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    Muszę zrobić
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    ciekawe jak smakuje, bo brzmi bardzo fajnie
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    dobra rzecz
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobry
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !