Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Białka ubijamy na sztywną piane, następnie dodajemy cukier oraz żółtka utarte w osobny naczyniu na puszysty kogiel – mogiel.


Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    poproszę o kawałeczek :) w moich babkach dodatki zawsze opadają na spód...
  • 3
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    może zbyt głęboko wciskasz owoce? jeśli są to owoce drobne (jak np wiśnie) to wkładamy je jedynie do połowy (tak jak na drugim zdjęciu), jeśli są ciężkie (całe truskawki, śliwki) wystarczy je delikatnie położyć na cieście - nie powinny wtedy opaść na dno :) ponadto zależy też jakiej konsystencji jest ciasto - moje jest dość zbite, wypróbuj ten przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznie wygląda, prawie jak keks...
  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    wiśnie, czereśnie? :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    dzięki za rady :) przy najbliższej okazji je wykorzystam, bo zawsze przed wlaniem ciasta do blaszki mieszałam je z owocami :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    apetyczna babka
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    suzana - w składnikach powinny być czereśnie, ale z wiśniami też może być :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Podoba mi się.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    fajne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna__s

    Zaraz się za nią zabieram. Szybki i konkretny przepis.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !