Sposób przygotowania

Przygotowanie: Duże ziemniaki obieramy,myjemy i kroimy na połówki.Płuczemy ponownie i wrzucamy do dużego garnka.Zalewamy wodą.Wsypujemy łyżki soli.Mieszamy i przykrywamy pokrywką. Gotujemy ok 40 minut do miękkości. Dowolne surowe mięso ze świni kroimy na małe połówki i wrzucamy na patelnię.Zalewamy wodą.Gotujemy około 40 minut do miękkości.Doprawiamy solą,pieprzem,curry,przyprawą uniwersalną wedle uznania. Do pół szklanki wody wrzucamy 4 łyżki mąki babuni-rozrabiamy.Pod koniec gotowania zalewamy mięso i dalej mieszamy. Ugotowane ziemniaki odsączamy z wody,łączymy z mięsem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Znakomitość.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    też taki lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    1,5 litra wody - to chyba gotujesz zupę nie sos. Ile to jest sztuka mięsa wagowo? I co z pozostałą mąką? U mnie w domu czegoś takiego się nie jada.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !