Sposób przygotowania

Jajka utrzeć z cukrami. Dodawać na przemian mąkę zmieszaną z proszkiem oraz ser. Stopniowo dolewać śmietanę. Dodać ostudzoną margarynę. Dodać olejek rumowy oraz posiekaną czekoladę. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Piec ok. godz. w temp. 180st.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    musi być smaczna ^^
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Wizualnie Twoja babka jest przepiękna, smak domyślam się, że musi być równie wspaniały. Chętnie wypróbuję. Czy mogłabyś napisać jaką pojemność ma Twoja foremka. Ja mam tylko dwie: 1,5 litra oraz 2,5 litra.
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Anemon moja foremka ma poj. 2 l, ale możesz spokojnie dodać wszystkiego ciut więcej albo ciut mniej:) Albo po prostu zrobić dodatkowe dwie małe babeczki:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Dziękuję za pomoc, będę próbowała.
  • 0
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    piękna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Mmmm serowa ... chyba nigdy nie jadłam. Wyrosła pięknie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !