Sposób przygotowania

Ciasto: Mąkę przesiewamy na stolnicy. Dodajemy zimne masło, które kroimy nożem na małe kawałki. Dodajemy 100 ml zimnej wody. Zagniatamy ciasto i wstawiamy na pół godziny do lodówki. W tym czasie kroimy jabłka na drobne kawałki, po uprzednim umyciu i obraniu. Ciasto rozwałkować, włożyć do formy. Wylożyć folią aluminiową i wysypać np. groch. Wstawić do piekarnika na 15 minut do 150 stopni. Po wyciągnięciu wylożyć jabłkami dodać cykier waniliowy i cynamon. Wsatwić do piekarnika na 30 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Pychota.
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    lubie tarty
  • 0
    original
    Opublikowano

    EWI

    wygląda pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !