Sposób przygotowania

Odmieniłam zwykłe mielone.
Powstały -
Mielone z serową niespodzianką
Przygotowujemy masę jak na zwykłe mielone kotlety

Mięso, jajko, namoczoną kajzerkę, drobno posiekaną cebulę, przyprawy ( sól, pieprz, papryka ostra, bazylia, może też być posiekana zielenina), dokładnie wyrabiamy.
Plasterki sera żółtego przecinamy wzdłuż.

Następnie, każdą połowę plastra zwijamy luźno w rulon, obkładamy go z obu stron masą mięsną i formujemy tak, by zalepić ser w środku. Powstaną nieco podłużne kotlety, które smażymy na rozgrzanym na patelni tłuszczu aż będą rumiano-brązowe.
Najbardziej smakują i wyglądają apetycznie, gdy z nadkrojonych wypływa ser.
Kotlety można podawać z pieczywem, ziemniakami lub wg upodobania.
Smacznego :)

Komentarze

  • 4
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    świetne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    warto spróbować:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    kotlety z niespodzianką
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    super smakują już takie z wkładką jadłam rewelacja!!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    malcik111

    świetny wkładka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Honorata1

    prezentuja się smakowicie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !