Sposób przygotowania

Skrzydełka umyć i włożyć do garnka, zalać 2 litrami wody, dodać przyprawy i gotować pół godziny od zawrzenia wody.
Do wywaru wlać sok pomidorowy i gotować kolejne pół godziny.
Pomidory z puszki posiekać i odparować na patelni z dodatkiem posiekanej cebuli, lubczyku i czosnku.
Wywar odcedzić i dodać do niego pomidory z patelni oraz kaszę jęczmienną przepłukaną pod bieżącą wodą.
Gotować do miękkości kaszy.
W międzyczasie obrać mięso ze skrzydełek i dodać do gotowej zupy.
Zabielić słodką chudą śmietanką lub mlekiem skondensowanym.
Doprawić pieprzem.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b> *** Serdecznie zapraszam do przejrzenia moich pomysłów i przepisów na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    swietna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !