Sposób przygotowania

GOTUJEMY ZIEMNIAKI I PO WYSTUDZENIU WKŁADAMY DO MISKI. PRZEDZIELAMY NA 4 CZĘŚCI. JEDNĄ CZĘŚĆ WYKŁADAMY I W JEJ MIEJSCE WSYPUJEMY MĄKĘ ZIEMNIACZANĄ. SOLIMY. WYRABIAMY NA JEDNOLITĄ MASĘ. FORMUJEMY KULKI I ROBIMY W NICH DZIURKĘ. GOTUJEMY WODĘ POSOLONĄ I DO GOTUJĄCEJ WODY WRZUCAMY KLUSKI PO WYPŁYNIĘCIU WYJMUJEMY NA TALERZE. TOPIMY SMALEC ZE SKWARKAMI NA PATELNI I OKRASZAMY KLUSKI.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    dawno nie jadlam klusek slaskich ale wg mojego rodzinnego przepsisu brakuje im dziurek na srodku :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    ale smacznie wyglądają...:)
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    paskudny skan
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !